Workshop aanschuifringen

Tijdsduur: 4 uur

Tijdens de workshop aanschuifringen smeed je een aantal soorten ringen aangepast aan jouw ringmaat. Doordat we verschillende technieken toepassen en diverse materialen gebruiken, is iedere ring een uniek exemplaar. Ga aan de slag met zilver of messing, of maak hiervan een combinatie.
Kies je voor een fijn galeriedraad, of ga je juist voor een dikke band bewerkt met een hamerslag. Juist deze combinaties werken ook perfect als aanschuifringen.

Eerst zul je jouw maat gaan opmeten en hiervoor een berekening maken. Je zaagt je bandje af op maat, slaat hem rond om een tribulet om hem vervolgens te vijlen. Hierna is het tijd om te gaan solderen. Vervolgens werk je de ring netjes af met schuurpapier zodat ze gepolijst kunnen worden. Ga jij voor een mooie glans, of matteer je ze? De keus is aan jou!  

In deze workshop leer je werken met verschillende gereedschappen. Denk aan tangen, branders, vijlen, zagen, hamers en polijstschijven.

Maak deze workshop extra bijzonder en combineer hem met een van onze arrangementen.
Kletsen jullie eerst nog even bij onder het genot van een high tea of een lunch om vervolgens aan de slag te gaan? Kijk eens bij onze arrangementen voor meer informatie.

Hoe ziet een workshop sieraden maken er bij ons uit?

In de workshops staat creativiteit centraal. Ben je totaal niet creatief? Wees niet bang, er zijn genoeg voorbeelden aanwezig. Daarnaast zijn wij er natuurlijk om je te helpen. Samen zorgen we ervoor dat het een super gezellige middag gaat worden, en iedereen naar huis gaat met een uniek sieraad.

Omdat duurzaamheid voor ons belangrijk is, werken we veelal met zilver. Dit zodat er een sieraad wordt gemaakt dat lang mee zal gaan en met trots gedragen kan worden. 

De workshops starten vanaf een aantal van drie personen. De groepsgrootte loopt op tot en met tien personen. De workshops worden op een vaste locatie in Barneveld aangeboden. Wil je de workshop op een andere locatie? Dat kan. Wij zorgen dan dat alle materialen aanwezig zijn. Wel komt er een kilometervergoeding bovenop de prijs van de workshop.

Wil jij ook een Zij&Zij Smeden ervaring of heb je een vraag over een workshop? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of bel ons.