RING MET EDELSTEEN

Tijdsduur: 4 uur

Tijdens deze workshop zoek je een unieke edelsteen uit, waarna je een ring op maat smeed. Je soldeert het zetkastje op de ring en schuurt en polijst de ring. Daarna is het tijd om de steen te zetten. Als dit allemaal is gelukt, is de ring klaar om gedragen te worden! 

Er is ruime keuze uit diverse maten en soorten edelstenen, ben je op zoek naar een specifieke steen? Laat het ons weten zodat wij hiernaar op zoek kunnen gaan. Daarnaast heb je qua materiaal keuze uit zilver of messing. Messing heeft een goudkleurige uitstraling.

In deze workshop leer je werken met verschillende gereedschappen. Denk aan tangen, branders, ponsen, vijlen, zagen en polijstschijven.

Hoe ziet een workshop er bij ons uit?

In de workshops staat creativiteit centraal. Ben je totaal niet creatief? Wees niet bang, er zijn genoeg voorbeelden aanwezig. Daarnaast zijn wij er natuurlijk om je te helpen. Samen zorgen we ervoor dat het een super gezellige middag gaat worden, en iedereen naar huis gaat met een uniek sieraad.

Omdat duurzaamheid voor ons belangrijk is, werken we veelal met zilver. Dit zodat er een sieraad wordt gemaakt dat lang mee zal gaan en met trots gedragen kan worden. 

De workshops starten vanaf een aantal van drie personen. De groepsgrootte loopt op tot en met tien personen. De workshops worden op een vaste locatie in Barneveld aangeboden. Wil je de workshop op een andere locatie? Dat kan. Wij zorgen dan dat alle materialen aanwezig zijn. Wel komt er een kilometervergoeding bovenop de prijs van de workshop.

Wil jij ook een Zij&Zij Smeden ervaring of heb je een vraag over een workshop? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of bel ons.