Sieraden onderhouden

Een sieraad wil je natuurlijk zo lang mogelijk bij je kunnen dragen, daarom is het belangrijk dat je deze goed verzorgd.

Je bewaart je sieraden het beste op een plek waarin ze elkaar niet kunnen beschadigen. Zorg dat je de slotjes van elke zilveren ketting sluit, zodat je kettingen niet in de knoop raken. De sieradenopberger plaats je bij voorkeur op een droge plek in huis, omdat vocht je juwelen kan aantasten.

 

Daarnaast heeft elk materiaal andere zorg nodig:

EDELSTENEN
Sieraden met edelstenen verdienen extra zorg. Edelstenen zijn bijzonder gevoelig voor zeep en parfum, dus vermijd contact met chemische middelen.
Daarnaast is de ene edelsteen gevoeliger voor bijvoorbeeld zonlicht dan de andere. Bij aankoop van een sieraad met edelsteen zullen wij hier extra informatie over geven.

ZILVER
Alhoewel zilver een erg duurzaam materiaal is kan het gaan oxideren. Dit komt door waterstofsulfide (zwavel), een stof die voorkomt in Wanneer zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie en wordt het zwarte laagje gevormd. Dit is verder niet schadelijk voor het sieraad en kan worden verwijderd met een zachte doek eventueel wat zilverpoets.

MESSING
Messing is een legering van koper en brons, die ook wel brass genoemd wordt. Messing heeft een wat stoerder, donkerder uiterlijk.

Dit materiaal reageert sterk op de zuurtegraad van je huid, hierdoor zal het sieraad zijn mattere uitstraling krijgen. Wil je dat het zijn originele glans weer terugkrijgt dan kun je het even flink oppoetsen met een zachte doek.

MOEDERMELK SIERADEN
Een dierbaar sieraad zoals deze wil je natuurlijk zo lang mogelijk bij de blijven dragen, behandel daarom ook dit sieraad met zorg.
De moedermelk wordt door ons in een speciale hars gegoten en zou zeker tegen een stootje moeten kunnen. Wees wel extra voorzichtig met douchen en agressieve schoonmaakproducten.
Daarnaast kan er een verkleuring van het sieraad optreden, dit is een natuurlijke reactie van de moedermelk met de hars, en verschilt per persoon.

VERGULDE SIERADEN
In onze collectie maken wij soms gebruik van verguld zilver. Hierbij wordt er een dun laagje goud over het zilver aangebracht. Je kunt je al voorstellen dat deze sieraden hierdoor wel wat kwetsbaarder worden. Doe ze dus af tijdens het douchen, schoonmaken en let op met het gebruik van parfum.

Previous slide
Next slide