Workshop ring met edelsteen

Tijdsduur: 4 uur

 

Tijdens de workshop ring met edelsteen ga je op zoek naar een unieke edelsteen. Daarna kies je een soort band uit, hierbij is er keuze uit zilver en messing. Ga je voor fijn galeriedraad, of juist een stoer vierkant draad wat je bewerkt met een hamerslag. Je neemt je maat op en maakt deze volledig passend om vervolgens te solderen. Het afwerken doen we door te vijlen en schuren.
Dan is het tijd om het tijd om het zetbakje op de ring te solderen en deze vervolgens te polijsten. Daarna is het tijd om de steen te zetten. Als dit allemaal is gelukt, is het sieraad klaar om gedragen te worden! 

Er is ruime keuze uit diverse maten en soorten edelstenen, ben je op zoek naar een specifieke edelsteen? Laat het ons weten zodat wij hiernaar op zoek kunnen gaan. Daarnaast heb je qua materiaal keuze uit zilver of messing. Messing heeft een goudkleurige uitstraling.

In deze workshop leer je werken met verschillende gereedschappen. Denk aan tangen, branders, ponsen, vijlen, zagen en polijstschijven.

Maak je middag extra bijzonder door een van onze arrangementen bij te boeken, zoals een heerlijke lunch of een high tea.

Hoe ziet een workshop sieraden maken er bij ons uit?

In de workshops staat creativiteit centraal. Ben je totaal niet creatief? Wees niet bang, er zijn genoeg voorbeelden aanwezig. Daarnaast zijn wij er natuurlijk om je te helpen. Samen zorgen we ervoor dat het een super gezellige middag gaat worden, en iedereen naar huis gaat met een uniek sieraad.

Omdat duurzaamheid voor ons belangrijk is, werken we veelal met zilver. Dit zodat er een sieraad wordt gemaakt dat lang mee zal gaan en met trots gedragen kan worden. 

De workshops starten vanaf een aantal van drie personen. De groepsgrootte loopt op tot en met tien personen. De workshops worden op een vaste locatie in Barneveld aangeboden. Wil je de workshop op een andere locatie? Dat kan. Wij zorgen dan dat alle materialen aanwezig zijn. Wel komt er een kilometervergoeding bovenop de prijs van de workshop.

Wil jij ook een Zij&Zij Smeden ervaring of heb je een vraag over een workshop? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of bel ons.